Ez volna a világ legdrágább Teslája?

2014.03.15. 11:56

Aranyszínű felnik, sok-sok karbon és újragondolt belső. Sokadik próbálkozás után, a TSportline elkészítette a legdrágább Tesla Model S-t.

Ha a Tesla vásárlóira gondolunk, leginkább kockás inges geekek, szakálas hipszterek vagy visszafogott mérnökemberek jutnak az eszünkbe. Valójában ennél színesebb az ügyfélkör, de tény, hogy a szűk modellkínálat egyelőre jól szűri a vevőket.

Az S mellé pár éven belül jönnek az újabb Teslák, ezt maga Elon Musk ígérte meg nemrég. Olcsó kis szedán, pickup – az új autók új vásárlóközönséget hoznak majd a gyárnak, s mindeközben felnőnek mellette az olyan műhelyek, akik a színes, egyedi Teslára vágyó ügyfeleket elégítenék ki. Ilyen például a Los Angeles-i bázisú TSportline. A cég mint a világ első kimondottan elektromos autókra specializálódott tuningcégét mutatja be magát, amely kizárólag Tesla Model S-ekkel foglalkozik. Túl vannak egy tucat változaton, s mind közül a legdrágább a képen látható, ami a Projekt California fantázianevet kapta.

A Los Angeles-iek csomagja a fullos 85 kilowattos S-re épül. Mivel a technikán nincs mit tuningolni, így a csomag pusztán dizájnmunka. Az árlista tételesen felsorolja, miből jön ki a tizennyolc millió forintos különbség. Az aranyszínű felni ára például 7500 dollár, a karbonozásé 5250, audioszetté 9500, és aztán ott vannak az olyan apróságok, mint például az utastér ledes világítása 600 dollárért. Így lesz a végösszeg 205 ezer 820 dollár, ami 56 millió forint. Európából furcsának tűnhet, miért is akarná bárki szétberhelt Teslát ennyiért, de Kaliforniában, ahol minden sarkon áll egy S, van igény az ilyen ritka változatokra.