Több modellt is eldobhat a PSA

2014.03.17. 06:41

Több modelljétől is megválhat a közeljövőben a PSA-konszern. Azt azonban egyelőre nem tudni, mely Peugeot és Citroen modelleket érinti a szűkítés. Carlos Tavares vezérigazgató tervei szerint továbbra is a lehető legtöbb szegmensben jelen kívánnak lenni, de alaposan átgondolják, hogy mely típusokkal célozzák meg az egyes kategóriákat.

Tavares szerint ahhoz, hogy megelőzzék versenytársaikat, megfelelően felépített modellpalettára van szükség. Bár korábban felmerült, hogy a Renault és a Dacia példáját követve a PSA is létrehoz egy olcsó almárkát, a vezérigazgató azonban úgy véli, ennek egyelőre nincs itt az ideje. A Peugeot-val, a Citroennel és a DS sorozattal ki tudják szolgálni a vásárlói igényeket.

A brit Autocarnak adott interjúban Tavares azt is kifejtette, hogy milyen különbséget lát a Peugeot és a Citroen közt. Előbbivel a céljuk az, hogy eleganciát és komolyságot sugározzanak. Utóbbi a könnyű használhatóságra, kényelemre fektet nagyobb hangsúlyt. A tökéletes Citroen szerinte a közelmúltban bemutatott C4 Cactus - nem véletlen tehát az a nagy felhajtás, ami a modell premierjét övezte.