Összemegy a legnagyobb Ford

2014.03.19. 15:12

A régimódi Crown Victoria leváltásával a Taurus maradt az egyetlen nagy személyautó a Ford kínálatában, de úgy hallani, ez sem marad sokáig. Az utódja már nem az első generációs Volvo S80 alapjaira épül, mint az aktuális modell, hanem a Mondeo műszaki alapjaira, így könnyebb és kisebb lesz.

A Ford módszeresen irtja ki a kínálatából azokat a modelleket, amelyeket csak egy-egy piacon tudna eladni. Lassan nem csak az olyan tömegmodelleket kezdik világszerte szinte azonos formában árusítani, mint a Fiesta, a Focus, a Fuson-Mondeo vagy a Kuga-Escape páros, hanem a rétegmodelleket is, amilyen az Edge vagy a Mustang. És úgy néz ki, a folyamatnak még nincs vége. A Ford Taurus egyike a tipikus amerikai modelleknek: a maga két tonnájával és több mint öt méterével a nagy luxusautókhoz hasonló méretű, ám úgy hallani, ez az utólsó ilyen túlméretes modell a kínálatban.

Az utód keskenyebbnek, alacsonyabbnak és könnyebbnek ígérkezik, legalábbis erre utal, hogy a Mondeo amerikai megfelelőjének, a Fusionnak az alapjaira építik majd. Így, bár a Taurus amerikai modell marad, jelentősen csökkennek a költségek, de egyben elvesztheti a típus eddigi karakterét. Az új modell állítólag 2015 végén érkezik.