Jön a BMW X2

2014.03.20. 14:34

Akinek netán kétsége lett volna afelől, hogy a BMW tovább szaporítja a modelljei számát, csalódni fog: a luxusautó-gyártónál már a hatodik magasított modellre bólintott rá a cégvezetés.

Az információ egyelőre nem hivatalos, de a legismertebb BMW fórum szerint az X2 fejlesztése már folyik, a bemutató 2017-re várható. Az új modell azonban nem a jelenlegi X1-esen alapul majd, hanem annak utódján, amely már a fronthajtású UKL1 padlólemezre épül. Ez az a struktúra, amelyet a legújabb Miniben, és az első fronthajtásos BMW-ben, az Active Tourerben már bemutattak, és amelyre a következő 1-es sorozat is épül. Az X2-es várhatóan az X4-es és az X6-os receptje alapján készül majd, azaz az X1 kap lendületesebb ívű, kupé-szerű tetővonalat.

A BMW hasonló módon alakítja át a kínálatát a következő három-négy évben, mint a Mercedes. A korábbinál sokkal színesebb választékkal népesítik be a paletta alsó részét, így egyszerre növelhetik az eladásokat, és csökkenthetik az eladott autók átlagos szén-dioxid-kibocsátását.