Megvalósul a legdögösebb Kia?

2014.03.20. 16:51

Korábban már turnézott a Kia a Track'ster tanulmánnyal, amely érdekes középút volt a Kia Soul és a Hyundai Veloster között. A kétajtós, erősen megszélesített, mokány kisautóba 250 lóerős motort szereltek, így nem csak a külseje sportos, de jól is megy.

Egy ilyen egyedi jármű viszont nem feltétlen kerül gyártásba, sőt, általában inkább csak a figyelemfelkeltés és a közönség véleményének kipuhatolása a szerepe. Most azonban úgy hallani, a Kia a Soul kétajtós változataként mégis megépítene valamit, ami emlékeztet a Track'sterre. Az persze korántsem biztos, hogy megtartják a versenyautókat idéző, radikális részleteket, viszont nem is lehetetlen. Végülis a technika adott – a ProCee'd GT-be épített 1,6 literes, 210 lóerős motor a Soul orrában is bőven elférne – és talán még jobban is vinnék, mint a szép, de mégis sokkal átlagosabb kompaktban.

Azt még pletykákból sem sikerült megtudnunk, hogy mikorra készülhet el egy ilyen modell, de ha mostanság döntöttek a gyártás beindításáról, az még legalább három év fejlesztést jelent – ez alatt nemigen úsznák meg egy új karosszériaforma kialakítását és tisztességes tesztelését.