Magyar Mercit az egész világnak!

2014.03.22. 16:09

A Mercedes-Benz eladásai szárnyalnak, és erről nem az E-, vagy az S-osztály tehet, hanem a Kecskeméten gyártott kompakt CLA. A CLA világszinten az egyik legkeresettebb típusa lett a német márkának, így nem meglepő, hogy a vezetők egy újabb, haramdik gyári műszak beiktatása mellett döntöttek. A tervek szerint, így már eleget tudnak tenni a megrendeléseknek.

Eredetileg a Magyarországon készülő Mercedesek, a B- és CLA-osztályok, heti öt napban, két műszakban készültek volna, túlterhelés esetén szombati munka beiktatásával. Az év első két hónapjában több mint négyezer CLA-t vásároltak az Egyesült Államokban, így újra kellett gondolni gyártási stratégiát, ennek eredménye lett a kecskeméti harmadik műszak, ami májusban indul.

Abban, hogy a prémiumgyártók is ontják magukból a kompakt autókat, komoly szerepe van annak is, hogy így képesek alacsonyan tartani az eladott autók átlagos károsanyagkibocsátását, és megfelelni az egyre szigorodó környezetvédelmi normáknak. Mindemellett a Mercedesnek más előnye is származik a kompaktjaiból, és azok közül is kiemelten a CLA-ból. Míg a márka vásárlóinak átlagéletkora 57 év, a CLA vásárlóké csak 46, azaz sikerült végre nyitni a fiatalabbak felé is.

A kompakt típusainak köszönhetően idén, eddig 27 százalékkal jobbak a Mercedes eladási statisztikái, mint tavaly, ezzel jóval túlszárnyalva a konkurens Audit és BMW-t.