Jöhet a csodaszép Volvo-kombi

2014.03.23. 11:05

A hónap elején, Genfben mutatta meg a Concept Estate névre keresztelt koncepciót a Volvo. A csodaszép, háromajtós kombit a kiállítás tanulmányautójának is megválasztották, nem véletlenül. A svédek ráadásul nem csupán egy halott tanulmánnyal készültek: szemlátomást működő hajtáslánccal és beltéri rendszerekkel szerelték fel az autót.

A találgatás persze rögtön megindult attól, hogy vajon mikor kerülhet gyártásba a Concept Estate-ből készülő sorozatgyártású modell, illetve melyik típust válthatja majd az újdonság. A legfrissebb hírek szerint a V70-es örökébe léphet majd a kombi, mely a V90 nevet kaphatja. Várhatóan a következő XC90-essel közös platformra épül majd, és ahhoz hasonlóan számos technológiai újítást is megkap. A motorpalettát a Volvo új fejlesztésű négyhengeresei alkothatják.

Az új V90-es 2015-re érkezhet - igaz, hivatalos forrásból ezt még nem erősítették meg. Így tehát azt sem tudhatjuk, milyen árcédula kerül az utóbbi évek egyik legszebb kombijára - a V70-es jelenleg 9,3 millió forintról indul Magyarországon. Egy jól időzített bevezetéssel és jó árazással a Volvo jó néhány álmatlan éjszakát okozhat a konkurenseknek.