Itt a legerősebb CLA

2014.03.24. 18:31

A CLA eladásai szárnyalnak, érthető hát, hogy a Brabus is meg akarja lovagolni a hullámot. Ebben az esetben nem is volt túl nehéz dolguk, hisz a CLA 45 AMG nem túl kirívó, mégis remek alap a további vadításra.

Már kívülről is szembetűnő, hogy nem egy szimpla AMG-t látunk. A Meredes jel helyét a Brabus logója, egy hatalmas B betű vette át, a hűtőrács körbe piros festést kapott, ahogy a felnik pereme is. Sőt a szénszálas tükörházat is feldobták egy vízszintes piros csíkkal.

A Brabus azok közé a tuning cégek közé tartozik, aki nem csak optikailag, de műszakilag is hozzányúl az autókhoz. A CLA négyhengeres, turbós, 360 lóerős AMG motorjából, a számítógép átprogramozásával, 400 lóerőt hoztak ki. Ehhez 500 Nm maximális nyomaték tartozik. Így a nulláról százra gyorsuláshoz mindössze 4,2 másodpercre van szüksége a Brabus CLA-nak.

Az átdolgozott motort nem csak a CLA-hoz lehet megrendelni, hanem az A 45 AMG-hez is, hiszen a két autóban ugyanaz az motor van. Nagy átalakítást sem kell végezni, egyszerűen egy plusz számítógépet kapcsolnak a gyárira.