Teher-Porsche egy vagyonért

2014.03.25. 11:14

Az autóátalakítás néha nagyon drága tud lenni, de a sikeres cégek – akármilyen áron is dolgoznak – mindig adnak valami kézzel fogható pluszt a kliens pénzéért. A Studiotorino gépében viszont nem látszik, miben is több a gyári Cayman S-nél. Ennek ellenére egy vagyon, ha valaki mégis megkívánná.

Az olasz autóépítő cég a Caymant alakította át, szerintük a Porsche 904-es stílusában. Az oldalablakokat benövesztették, mint valami áruszállító kisautón, a hátsó ablak pedig előrébb került, egészen az ülések mögé – azaz a Moncenisio fantázianevű jármű még szűkebbnek is tűnik, mint az alapmodell. Ezen felül csak a lökhárítókat cserélték ki, és a belső térbe került néhány, az autó színében pompázó díszítőelem. Az autó karaktere ezzel együtt nem sokat változik a Caymanéhoz képest, inkább csak egy újabb változatról van szó.

Nem is lenne ezzel baj, ha a fiúk nem kérnék el 145 ezer eurót az átalakításért, és ebben még nincs benne az alapautó, amely egyébként alig feleennyiből kijön. És ezért a pénzért nincs más, csak a forma, sem motor- sem futómű-tuning. Nem mintha a 325 lóerő kevés lenne, de 200 ezer euró felett már Lamborghinit kapni - így csodálkoznánk, ha egyetlen egy is elkelne. A Studiotorino persze optimistább: 19 példányt terveznek eladni, már amennyiben akad ennyi balek.