A Dodge-nál megőrültek?

2014.03.26. 11:49

Az autógyártók általában tiszteletben tartják azt a szabályt, hogy a feljebb pozícionált modellek egyértelműen erősebbek, gyorsabbak, egyáltalán minden szempontból jobbak, mint olcsóbb társaik. Az SRT, a Chrysler sportrészlege azonban felrúgni készül a szabályt, ha minden igaz. Már megszellőztették azt a Dodge Challengert, amely a Vipernél is erősebb motort kaphat.

A Challenger Hellcat lesz az eddig a Chryslernél készített legerősebb muscle-car. Ha igaz, a Hemi V8-as 6,2 literes változatára kerül mechanikus kompresszor, így a teljesítményét 650 és 700 lóerő közé növelik valahová. Ezzel túllicitálják a Dodge Viper (650 lóerő), illetve a Chevrolet Corvette ZR-1 (640 lóerő) teljesítményét is. Maga az SRT vezérigazgatója, a Ralph Gilles fogalmazott úgy, hogy őrülten, értelmetlenül erős autó lesz a Hellcat. „Abba a fura helyzetbe kerültünk, hogy nem a csúcsmodellünk lesz a legerősebb. Kialakult nálunk egyfajta belső lóerő-harc a külső mellett.” – mondja az igazgató.

A Hellcat várhatóan még az idén bemutatkozik, és a jövő év első feléig biztosan gyártásba is kerül, ha minden a jelenlegi tervek szerint halad. Egy ilyen modell határozottan jót tenne a Dodge márkának, hisz az SRT Viper iránti érdeklődés egyelőre meglehetősen sovány.