Jön a legnagyobb BMW

2014.03.29. 06:36

A BMW háza tájáról már hosszú ideje hallani olyan híreket, hogy hobbiterepjáró-kínálatukat felfelé bővítenék. Ez tulajdonképpen az X7-es bevezetését jelentené, ám ezek találgatások mindeddig csupán pletykaszinten léteztek. Tavaly ugyan már olvasónk is készített kémfotót egy, a korábbiaknál nagyobb SUV-ról, de akkor még semmi biztosat nem lehetett tudni.

      Folyik a munka a BMW spartanburgi üzemében
 
 
 
Folyik a munka a BMW spartanburgi üzemében

Most azonban a BMW sem tagadja tovább: valóban elkészítik az X7-est. Az X5 és X6 megnyújtott platformjára épülő újdonság a megnövelt tengelytávnak köszönhetően hét ember számára is elegendő helyet kínál majd. Az első hírek szerint kizárólag összerékhajtással készül majd, a motorpalettát pedig hat- és nyolchengeresek alkotják. Egyértelműen csúcskategóriás SUV-ként határozza meg tehát a BMW az X7-est, ami azt jelenti, hogy a Mercedes-Benz GL kaphat közvetlen riválist.

A legnagyobb bajor hobbiterepjáró az egyesült államokbeli Spartanburg üzemében készülhet majd. A gyártás minden bizonnyal 2016-ban kezdődik meg, addig mintegy egymilliárd dollárt fektetnek be a németek a gyártókapacitás bővítése érdekében. Így a jelenlegi 350 ezer helyett évi 400 ezer autót tudnak majd összeszerelni a dél-karolina állambeli gyártósorokon.

Az X7 világszerte elérhető modell lesz, így természetesen Európa is kap belőle. A legfontosabb szerepet azonban az USA-ban és Kínában szánják neki.