2014.03.29. 20:20

Áprilisban kezdi meg a Driving Support System névre keresztelt rendszer tesztelését Japánban a Honda. A rendszer lényege, hogy a városban elhelyezett jelzőlámpák adatait összegyűjtve szolgáltat hasznos forgalmi információkat a sofőröknek.

Kereszteződéshez közeledve tájékoztatja az autóvezetőt arról, hogy milyen sebességgel érdemes haladni, hogy zöld jelzést kapjon. Ha a pillanatnyi tempóval ez nem lehetséges, akkor azt is jelzi, mikor érdemes elvenni a gázt, és csökkenteni a sebességet. Ha pedig a pirosnál várakozunk, visszaszámlálással segít felkészülni az indulásra.

A japán gyártó célja, hogy ezzel a kiegészítővel segítsen elkerülni a baleseteket, illetve hozzájáruljon az üzemanyag-takarékosabb közlekedéshez. Így az alacsonyabb fogyasztás mellett kisebb mértékű károsanyag-kibocsátást is lehetővé tenne. A tesztelést Japánban, Ucunomija városában folytatják majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.