Itt a végleges lengyel sportkocsi

2014.03.31. 18:08

A lengyel sportkocsit, az Arrinera Hussaryára sokan mondták korábban, hogy csak gyenge Lamborghini-másolat, de a végleges formaterv alapján már nem ennyire egyértelmű, hogy a tervezők honnan merítettek ihletet. Van ebben Ferrari és McLaren is, bár az összkép, talán épp ezért, nem valami jellegzetes.

Ezek egyelőre csak egy virtuális modell képei, de azt mondják, ebből szeretnének évi 100 példányt eladni, 115 ezer eurós áron, és ha megtartják ezt a formát, talán van is rá esélyük. A műszaki tartalmat persze készen vásárolják: a 6,2 literes, 650 lóerős V8-as motor például a GM-től jön, az automatizált manuális váltó pedig az olasz CIMA gyártmánya. Az 1,315 tonnás kétajtós ezzel együtt tudja azt, amit a Ferrari és a Lamborghini alapmodelljei is: 3,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 340 km/h.

Hogy végül lesz-e valami a lengyel szupersportkocsi-projektből, vagy sem, azt egyelőre nehéz megmondani – végül is ismeretlenül próbálnak szembeszállni a legnagyobb nevű sportkocsi-gyártókkal – de úgy tűnik, a kis lengyel cégnél igyekeznek elérni a kategória mércéjét.