Utcán lesték meg a Porsche-verő Mercedest

2014.04.02. 18:01

Eddig csak vaskos, műanyag ruhában láthattuk az AMG második újkori sportkocsiját, amely hamarosan az SLS-t váltja. A Mercedes már nem is nagyon erőlködik azon, hogy titokban tartsa. Egy kedves olvasónk, Zsolt találkozott az egyik tesztjárművel Barcelonában, méghozzá minimális álcázással. Csak némi zöld fóliát ragasztottak rá, amelyen az alapforma már teljesen átlátszik.

Valószínűleg már nem először tette meg ezt az utat a tesztautó, legalábbis Zsolt szerint két profi fotós és egy újságíró is jelen volt, mintha legalábbis számítottak volna a sportkocsira. Az autó egyébként többé-kevésbé megőrizte az SLS arányait, de akad rajta néhány váratlan részlet, például a lágyan ereszkedő tetővonal, és a ragasztószalagok alatt átsejlő hátsó oldalablakok íve, amely kifejezetten az utóbbi évek Aston Martinjait idézi.

Úgy hallani, ehhez a modellhez az AMG új V8-as motort fejlesztett, 4 literes V8-ast dupla turbóval, amelyből többféle teljesítményszintű változat is készül majd az SLC számára. A csúcsváltozat állítólag akár 600 lóerős is lehet, azaz várhatóan gyorsabb lesz, mint az SLS, amelynél az új modell egyébként kisebb és könnyebb – a becslések szerint a különbség akár 150 kilogramm is lehet az újabb modell javára. A Mercedes, és a közönség számára is érdekesebbek lesznek azonban a kisebb teljesítményű modellváltozatok, amelyek árban és teljesítményben is a Porsche 911-es vadászterületét fenyegetik majd.

A prototípus hangján egyébként nemigen hallatszik, hogy ez a motor kisebb volna, mint akár az előd 6,2 literes V8-asa: az AMG-nél egyértelműen értenek hozzá, hogy bármilyen motorból a lehetséges legfenyegetőbb morajt hozzák ki.