Megjött a legújabb M-es BMW

2014.04.04. 11:24

Az új M4-est januárban mutatta be a BMW Detroitban, és most leleplezik a nyitott változatot is. Jellemző a piaci viszonyokra, hogy erre is az Egyesült Államokban kerül sor, a hónap közepén a New York International Auto Show-n.

Az M4 Convertible műszaki szempontból nagyrészt megegyezik a kupéval: ugyanaz a 3 literes, 436 lóerős soros hathengeres turbómotor került az orrába, a maga 550 Nm-es csúcsnyomatékával, és bár a nyitott modell nehezebb, ez az autó dinamikáján is alig érezhető. A 100 km/h-t csupán egy tizedmásodperccel éri el lassabban a nyitott változat: a hétfokozatú, dupla kuplungos váltóval 4,2, a hatfokozatú kézivel 4,4 másodperc alatt. A BMW még az M modelleknél is szigorúan tartja magát a 250 km/h-s sebességlimithez.

Távolról egyébként a nem is könnyű megkülönböztetni a Convertibe változatot a kupétól, hisz a BMW továbbra is összecsukható keménytetőt használ ezen a változaton, nem vászontetőt, ahogy mostanság egyre inkább divat. A tető egyébként 20 másopdperc alatt nyitható vagy csukható, a tetőmozgatás pedig 18 km/h-s sebességig működik. Ezek rosszabb adatok, mint a legtöbb vászontető esetében, viszont ez a kabrió cserébe szinte teljes értékű csukott autó lehet, ha az időjárás miatt erre van szükség.

A BMW a nyár közepe táján kezdi majd forgalmazni az M4-es szellős változatát – várhatóan az árakat is akkor közlik majd.