Ezer lóerő egy kombiban. Elég lesz?

2014.04.05. 16:37

A texasi Hennessey tuningműhely munkáit jól ismerjük. Tulajdonképpen bármilyen autóból képesek plusz teljesítményt kisajtolni. Ha pedig már képesek rá, meg is teszik. Próbálkoztak már többek közt Ferrarival, de hasonlóan nagyot szólt a Ford F-150 SVT Raptorból készült szörnyetegük is.

A Cadillac CTS-V kupé változata két évvel ezelőtt kapott tőlük egy teljesítménynövelő csomagot, amellyel akár 1066 lóerőig is fel lehet húzni a lóerők számát. A VR1200 névre keresztelt csomagot azok a CTS-V tulajdonosok is megvásárolhatták, akik a limitált példányszámban készülő autókról lemaradtak. A cég ráadásul garanciát is vállalt a munkákra.

A Hennessey-nél most ismét gondoltak egy merészet: ha a kupából már megcsinálták, miért ne faraghatnának brutális erejű sportgépet a kombiból is? Az átépítés jól sikerült, a kombi a hátsó keréken mérve szintén képes az 1066 lovas teljesítmény leadására. Más kérdés, hogy van-e bármiféle értelme ekkora teljesítménynek a versenypályán kívül.

Aki kételkedik abban, hogy kihasználná a VR1200 szett lehetőségeit, a Hennessey-nél kisebb csomagokat is választhat. A VR600, 650, 800 és 1000 között minden teljesítményőrült megtalálja a kedvére valót.