Új Ford Focus, már négy ajtóval is

2014.04.09. 15:57

A Genfi Autószalonon megmutatták a csapott hátú Focus felújított változatait, a szedánt viszont New Yorkban leplezik le. Nem véletlenül: ettől a változattól Észak-Amerikában és Kínában várhatnak jelentősebb eladásokat.

A változtatások zöme tökéletesen megegyezik a rövidebb változatokéval: ugyanazt az Aston Martin szabású orrot kapta ez a kivitel is, legfeljebb a részletek eltérőek. Például kevesebb a krómdísz, de ez érthető is, hisz Észak-Amerikában egyszerűbb és olcsóbb változatokra van szükség, mint Európában. Természetesen itt is átesett a típus a műszerfal-ésszerűsítésen, amelyre olyan nagy szüksége volt a Fordoknak: a rengeteg gombot és kis kijelzőt tartalmazó régi középkonzol csak az alapváltozatokban marad meg, de már Észak-Amerikában is elérhető lesz az érintőképernyős változat.

A Fordnál láthatóan nem engednek a nemzetközi egységesítésre irányuló törekvésből. Bár az amerikai vevők nem arról híresek, hogy kedvelik a kicsi motorokat, az 1 literes Ecoboost motort itt is beveti a Ford. Egyelőre lesz szívómotoros Focus változat is 2 literes, 160 lóerős négyhengeressel, de az ezres háromhengeresnek is adnak egy lehetőséget, hátha Amerikában is rákap a közönség. Később érkezik a 143 lóerős, tisztán elektromos Focus Electric, és a mifelénk is jól ismert, 250 lóerős Focus ST, a kétliteres Ecoboost motor legerősebb változatával.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.