Rekordbónuszt kapnak a Ferrari dolgozói

2014.04.13. 14:30

Bár a vállalat termelése csökkent, több mint négyezer eurós bónusszal ajándékozza meg alkalmazottait tavalyi munkájukért a Ferrari.

A Ferrari azon kevés autógyár egyike, amely szándékoltan az igényeknél alacsonyabbra célozza be a termelési plafont. Ez leginkább a manufaktúrák sajátja, a márka autói azonban úgy maradnak exluzívak, hogy közel hétezret azért legyártanak belőlük minden évben – talán valahol itt van az a határ, ahol még nem hígul a brand.

A termelés a tavalyi évben csak 6922 volt, 5,4 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, a cég nettó profitja mégis 5,4 százalékkal nőtt. Ennek nem csak a tulajdonosi kör, de az alkalmazottak is közvetlen haszonélvezői voltak, a Ferrarinál ugyanis 2012 óta a profittal arányosan számolják ki a dolgozók bónuszát. Így a tavalyi rekordprofit rekord bónuszt, 4096 eurót (1,3 millió forint) hozott. Ennyit kap az autógyár minden alkalmazottja.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.