2014.04.17. 11:14

A pekingi Auto Chinán mutatják meg először élőben a New Midsize Coupé tanulmányt, amely egy Jetta méretű négyajtós kupé előfutára lehet. A széles és alacsony, sportos arányú gép lehet a Volkswagen következő sportos modellje, sőt, az sem kizárt, hogy ezzel váltják le az idősödő Sciroccót, illetve a sikertelen EOS kupé-kabriót.

Az autóról egyelőre csak vázlatokat mutattak, de ezek alapján is egyértelmű, hogy a tervezők a Passat CC koncepcióját valósították meg újra, egy számmal kisebb méretben. Az ötlet nem rossz, hisz a Passat CC mind Európában, mind Kínában túl nagy és drága ahhoz, hogy igazán népszerűvé váljon, egy kisebb és elérhetőbb árú, de hasonló fazonú modell viszont népszerűvé válhat ezeken a piacokon is.

Előzetesen csak annyi derült ki a műszaki megoldásokról, hogy az autót 220 lóerő mozgatja majd, ami 100 km/h-ig 6,5 másodperces gyorsulási időre, és 245 km/h végsebességre elég. Bár biztosat nem tudunk, valószínű, hogy egyszerűen a Golf GTI hajtásláncát teszik a tanulmányautóba, hisz, akárcsak a Golf, ez a modell is az egységes MQB platformra épül, azaz gond nélkül belemegy bármelyik szabvány, keresztben álló motoros VW hajtás-blokk.

Pekingben valószínűleg többet is megtudhatunk majd a típusról, de abban már most sem kételkednénk, hogy a New Midsize Coupéból hamarosan sorozatgyártmány lesz.