Megmutatták a Mercedes sportkocsiját

2014.04.17. 06:43

Az már rég nem titok, hogy a Mercedesnél az SLS kevésbé drága utódján dolgoznak, amely akár a drágább Porsche 911 változatokkal is felvehetné a versenyt. Az eddig csak kémfotókról ismert modellről most néhány fotót is közöltek, és arra is fény derült, hogy hogyan nevezték el. Ez utóbbin sokat törhették a fejüket: az új gép neve AMG GT lesz.

Ez úton szeretnénk gratulálni a Mercedesnek ahhoz, hogy megtalálták a valaha volt legsablonosabb sportkocsinevet, és magukévá tették. GT típusa sok autógyártónak volt már, legutóbb talán az Opel használta a Saturn Sky roadster európai változatán. Ettől az AMG új modellje még lehet jó, de hogy a névválasztásból lehet még kavarodás.

A belső tér stílusa ennél egy fokkal talán érdekesebb: a fekete és vörös bőr kombionációja, illetve a sok fémfelület kellemes látvány, bár helyenként elkövették rajta ugyanazokat a slamposságokat, mint a legtöbb mai Mercedesen. Ott van például a műszerfal közepébe beleállított tablet-forma képernyő, aminél azért el lehet képzelni elegánsabb megoldást is, vagy épp a szabvány tapizható tenyértámasz és alatta a vezérlőgörgő. Nem egyértelmű, hogy ezeket a luxusautós sémákat egy brutális sportkocsiban is el kell sütni. Váltókar persze nincs itt sem – váltani a kormány mögötti fülekkel lehet majd, mint a versenyautókban. A motorja ugyanúgy V8-as lesz, mint az elődjéé, de hogy miféle, azt egyelőre nem tudni. Elvben lehet az 5,5 literes ikerturbós egy változata, de hallottunk olyan híreket is, amelyek egy új, 4 literes blokkról szólnak, szintén két turbófeltöltővel.

Az autóról ezen kívül csak annyi derült ki, hogy az ára alacsonyabb lesz, mint az SLS-é, és az ősz folyamán mutatják be, vagy Párizsban, vagy Los Angelesben.