Szlovákiában készül a következő Lamborghini

Lamborghini Urus

2014.04.25. 16:35

Már eddig is akadtak alkatrészek, amelyeket külföldről szállítottak a Lamborghinikhez – a V10-es motorok például Győrben készültek, az Audi motorgyárában – de a harmadik modell, az Urus összeszerelése sem az olaszországi Lamborghini gyárban folyik majd.

A magyarázat logikus: a Volkswagen csoport összes nagy szabadidő-autója, a Porsche Cayenne, az Audi Q7 és a VW Touareg mind ugyanarra a padlólemezre épül, és mind gyártható ugyanabban az üzemben, ugyanazon a gépsoron. Ez az üzem pedig Szlovákiában, pontosabban Pozsonyban van. Ma is itt készül mindhárom modell, így nem kérdéses, hogy a Lamborghini azonos alapú, bár nyilván eltérő hajtásláncú, formatervű és hangolású aszfalt-terepjáróját is itt készítsék.

A hírek szerint az Urus 2018-tól lesz kapható. A formaterve a hírek szerint nagyon hasonlít majd a már ismert tanulmány-változatéra, a hajtáslánc pedig várhatóan nagy teljesítményű hibrid rendszer lesz majd, V8-as benzinmotorral, és a becslések szerint 700 lóerő körüli maximális teljesítménnyel. Az Audi igazgatója, Rupert Stadler korábban úgy fogalmazott, hogy semmiképp nem lesz egy puhány gép.