Különleges sportkocsi a McLarentől

2014.04.28. 17:59

Úgy látszik, a McLarennél is rájöttek, hogy az egyedi igények kielégítése nagyszerű üzlet. Így létrehozták a McLaren Special Operatons – röviden MSO – nevű részleget, amely egyfajta gyári tuningrészlegként működik majd. Be is mutatták, mire képesek, méghozzá a vadiúj 650S Coupé átdolgozásával.

Az MSO szakemberei szerint a cél az volt, hogy a 650-ből még drámaibb karakterű autót faragjanak. Ezért aztán készítettek hozzá néhány tuning-alkatrészt, egy szokatlan színsémát, és a belső teret sem hagyták érintetlenül. A végeredmény kétségtelenül látványos, ha nem is falrengető. Az első és a hátsó lökhárítót dolgozták át alaposan – az MP4-12C GT3-mal szerzett tapasztalatok alapján – illetve az oldalsó légbeömlők élei mások, mint a szériamodell esetében. Ezek az alkatrészek festetlen karbonszálból készültek, a többi karosszériaelem viszont speciális, lakkfekete fényezést kapott, amely napfényben állítólag még változtatja is a színét. Így hiába fekete minden az autón, a kétféle fényű alkatrész mégis alkot egyfajta kontrasztot egymással.

Belül is fekete szinte minden, csak néhány gomb kapott vörös háttérvilágítást. Ezen felül a P1-es merevtámlás, ultrakönnyű üléseit szerelték be, amivel sikerült néhány kilót lefaragni az autó tömegéből. Az MSO 650S viszont nem a kisebb tömegről, vagy a jobb dinamikáról szól, hanem arról, hogy meghozzák a vevők kedvét az itt felsorakoztatott extrákhoz, hisz a testre szabás az autóipar talán legnagyobb haszonnal kecsegtető része.