Ez lehet a Holden jövője

2014.05.02. 16:03

Az ausztrál autógyártás talán végnapjait éli, legalábbis igen baljós információk szivárognak az országban jelenlévő márkák háza tájáról. A Ford és a Toyota mellett a General Motors is azt tervezi, hogy elhagyja a szigetet, utóbbi pedig a Holden eltűnését is jelentené.

A Holden megmentésére azonban már többféle elképzelés is született. A legfrissebb hírek szerint három Opel viselné a márka emblémáját, melyekkel elsősorban a fiatalabb korosztályt céloznák meg. Ezek egyike az Astra lenne, méghozzá kétféle kivitelben: a GTC 1,6 literes, a VXR pedig kétliteres turbómotorral kerülne a piacra. Emellett az Insigniát egy 2,8-as V6-ossal, összkerékhajtással forgalmaznák Ausztráliában. A harmadik típus pedig a Cascada Cabrio lehet.

Mivel jelen állás szerint 2016 végére megszűnhet a Holden-modellek helyi gyártása, így a márka jövője szempontjából kulcsfontosságú, hogy milyen úton tud továbbhaladni, és hogy egyáltalán túl tudja-e élni ezt a nehéz időszakot. Kérdés persze, hogy a kijelölt célközönséget – a fiatalokat – mennyire tudják majd megmozgatni az átcímkézett Opelek.

A Cascada a tervek szerint már jövőre megérkezik Ausztráliába, de valószínűleg az Astrára és az Insigniára sem kell már sokat várni. Azt, hogy milyen árcédulákat aggatnak az átcímkézett modellekre, egyelőre nem tudni.