Kémfotón a Suzuki nagy szedánja

2014.05.02. 12:21

Kínában kapták lencsevégre a Suzuki hamarosan érkező nagyszedánjának sorozatgyártású változatát. Eddig még csupán a tanulmányt, valamint néhány vázlatot láthattunk az Authenticsről, most azonban leplezetlenül is sikerült meglesni a – minden bizonnyal – végleges kivitelt.

A pletykák szerint az újdonság az Alivio nevet viseli majd, az viszont már a fotókon is látható, hogy a tavaly bemutatott koncepcióautónál jóval visszafogottabb formatervet kapott. Az előzetes információk szerint az Alivióba az S-Cross 1,6 literes, négyhengeres szívómotorja kerül 118 lóerővel, később azonban egy 100 lóerő körüli 1,4-essel is bővülhet a kínálat. A hivatalos bemutatót az augusztusi csengdui autókiállításra tervezik.

A Suzuki korábban már próbálkozott a nagy szedánok szegmensében, a Kizashi azonban nem aratott osztatlan sikert. Ebben szerepe volt a viszonylag nagy benzinmotornak és a hozzákapcsolt automata váltónak is, de a 10 millió forint körüli ára is sokak számára riasztónak hatott. Ezzel szemben az Alivio felszereltségtől függően 3,2 és 4,9 millió forintnyi jüanért lesz kapható Kínában.

A legújabb Suzuki a csangani Suzuki-gyárban készül majd, forgalmazását pedig a helyi piacon már az idei év utolsó negyedében megkezdhetik. Arról egyelőre nincs hír, hogy a későbbiekben eljuthat-e Európába a típus, kezdetben azonban egész biztos, hogy csak az ázsiai piacokon lehet hozzájutni.