Igazgatóváltás a Fordnál

2014.05.03. 12:01

Leköszön a Ford vezérigazgatói posztjáról Alan Mulally. Helyét a vállalat jelenlegi ügyvezetője, Mark Fields veszi át. Az új vezetőt július elsején iktatják be.

Mulally 2006-ban hagyta ott a Boeing repülőgépgyártó alelnöki székét a Ford kedvéért, és komoly érdemeket szerzett abban, hogy a cég elkerülte a csődöt. Ahogy Bill Ford elnök fogalmazott, Mulally iránytása alatt a Ford visszatért a világ legnagyobb autógyártói közé – ezt jól bizonyítja, hogy 19 egymást követő negyedévet is nyereséggel zártak.

Ugyancsak Mulally nevéhez fűződik a One Ford program is, melynek célja, hogy a világ minden területén egységes modellpalettát kínáljon vevőinek az amerikai márka. A váltást követően Alan Mulally nem igazol át más autógyárhoz, de a Ford vezetőségében sem vállal már szerepet – helyette inkább nyugdíjba vonul.

Az örökébe lépő Mark Fields már huszonöt éve szolgálja a Fordot. Végigjárta a ranglétrát, több különböző pozícióban is dolgozott, a vállalat delegáltjaként a Mazda vezetésében is részt vett. Jelenleg ügyvezetőként tevékenykedik.