2014.05.04. 14:17

Bár a túraautó-vb szombati időmérőjén ismét technikai problémák hátráltatták Michelisz Norbit, aki csak a tizenkettedik helyet tudta megcsípni, az első futamot azonban kiválóan kezdte. A jó rajtot követően a hatodik helyre sikerült felküzdenie magát, és ezt a pozíciót a verseny végéig nem is hagyta kicsúszni a kezei közül. A Hungaroringen rengeteg magyar szurkoló biztatta Norbit, aki ezúttal maga mögött tudta tartani Sebastien Loeböt is.

      Forrás: zengomotorsport.hu
 
 
 
Forrás: zengomotorsport.hu

A Citroenek az első vasárnapi futamon is uralták a mezőnyt, és bár Loeb csak hetedikként futott be, a világbajnoki címvédő Yvan Muller szállította a győzelmet a francia csapatnak, José María Lopez lett a második. A dobogó harmadik fokára a hondás Tiago Monteiro állhatott fel, maga mögé utasítva Tarquinit és Bennanit. A második futam 14.30-kor rajtol.

A WTCC futam előtt is szurkolhattak magyar versenyzőnek a Hungaroringre kilátogató drukkerek. Az AutoGP mezőnyében Kiss Pál Tamás szombaton egy nagyszerű második helyet hozott, a vasárnapi versenyen pedig a hetedik helyről indult. Bár a rajt után negyedik is volt, a kerékcserék után azonban visszaesett, és hetedikként zárt.

Frissítés: A második futamot a Chevrolet-vel versenyző Gianni Morbidelli nyerte, megtörve ezzel a Citroen egyeduralmát. A második a hondás Monteiro, harmadik pedig a chevy-s Valente lett. Michelisz Norbi ezúttal Sebastien Loeb mögött, a pontszerző, tizedik helyen zárt.