2014.05.04. 06:38

A Lotus vezérigazgatói pozíciója még 2012-ben üresedett meg. Dany Bahart ugyanis először hűtlen kezelés vádjával felfüggesztették, majd meg is történt a szakítás a két fél közt. Közben arról is pletykáltak már, hogy az új tulajdonos, a maláj DRB-Hicom végignézi, ahogy a legendás sportkocsigyár eltűnik a süllyesztőben.

Most azonban végre kinevezték Bahar utódját: a Lotus új vezérigazgatója Jean-Marc Gales lett. A luxemburgi szakember korábban a PSA Peugeot-Citroën elnöke volt, és komoly mérnöki és vezetői tapasztalatokkal is rendelkezik. Jó kapcsolatot ápol továbbá a Volkswagennel, a General Motors-szal és a Daimlerrel is.

Az új vezérigazgató feladata az lesz, hogy sikeresen levezényelje a Lotus következő három évre meghatározott stratégiáját. A legfontosabb cél, hogy a brit márka újra nyereséges lehessen. A közeljövőben az előrelépéshez nem elsősorban új modellekre van szükség, hanem a jelenlegiek fejlesztésére, frissítésére. Így tehát az elsődleges cél a minőség és a teljesítmény javítása, valamint a gyártási költségek visszaszorítása.

A vállalatot a Dany Bahar menesztése utáni átmeneti időszakban Aslam Farikullah vezette. Gales érkezésével ő a cég igazgatótanácsában kap majd szerepet.