Terep-kupét tervez a Porsche?

2014.05.05. 16:09

A használati értéke ugyan megkérdőjelezhető, de az X6-ossal a BMW mégis új divatot teremtett. A többi luxusmárka pedig követi a divatot – nincs is más választása, ha hasznot akar húzni belőle. A Mercedes nemrég bemutatta a saját változatát, az MLC-t – igaz, egyelőre csupán tanulmányautóként – de hallottunk már hasonló fazonú Audiról és Lamborghiniről is. Ám ez még nem minden.

A legújabb hírek szerint a szabadidő-kupé formátummal a Porsche is megpróbálkozik. A cégnek nem lesz nehéz dolga, hisz a műszaki alapokat egy az egyben átvehetik a következő generációs Cayenne-től, illetve Audi, a Bentley és Volkswagen jelvényes rokonaitól. A BMW-nek persze még lesz ideje felkészülni valamiféle válaszlépéssel, hisz a legfrissebb hírek szerint a Porsche változat 2018-ra készülhet el, előbb biztosan nem. Ha igazak a hírek, ezzel háromra nőhet a Porsche szabadidő-autók száma, és ezzel talán tovább növelhetik a cég eladásait is, ami az aktuális vezetés elsődleges céljai közé tartozik. Magáról az autóról egyelőre keveset tudunk, hisz ha minden igaz, még csak a fejlesztés legkorábbi szakaszában, a koncepció kialakításánál és a várható piaci igények felmérésénél tartanak a Porschénél. Annyit azonban hallani, hogy a kupé lényegében a kínálat csúcsát foglalja majd el, azaz drágábban adják majd, mint a célszerűbb Cayenne-t.

Négy év múlva persze még szigorúbb szabályok vonatkoznak majd az autókra fogyasztási és károsanyag-kibocsátási szempontból. Így elképzelhető, hogy Európában már ez a típus is csak V6-os motorokkal lesz kapható, bár az amerikaiak kedvéért várhatóan készülnek majd változatok a bevált 4,8 literes V8-as blokkal is.