2014.05.10. 15:26

Kiváló teljesítménnyel a negyedik helyen zárta a szlovákiai időmérő edzést a túraautó-világbajnokság egyetlen magyarja, Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport pilótája ezzel a legjobb hondásként várhatja a vasárnapi rajtot a Slovakiaringen.

  Forrás: zengomotorsport.hu
 
Forrás: zengomotorsport.hu

Norbi az időmérő első szakaszán megfutotta a leggyorsabb kört, így mindenkit maga mögé utasítva jutott be a második körbe. Innen szintén magabiztos teljesítménnyel lépett tovább, hogy aztán a Q3-ban is felvegye a versenyt a Citroënekkel. A harmadik helyről végül kevesebb, mint négy tizeddel maradt le.

A kvalifikáción végül az idei év egyik meglepetése, az argentin José Maria Lopez szerezte meg az első rajtkockát, őt két citroënes márkatársa követi. A második helyet ezúttal Sebastien Loeb szerezte meg, a harmadikról a világbajnoki címvédő Yvan Muller rajtolhat. Norbinak a hungaroringi győztesre, Gianni Morbidellire is érdemes lesz majd odafigyelnie, ő ugyanis Michelisztől alig három századdal lemaradva lett ötödik.

Az időmérő eredménye alapján Michelisz Norbert az első vasárnapi futamnak a negyedik, a második versenynek pedig a hatodik helyről vághat neki. Folytatás vasárnap 13.15-től és 17.45-től.