Ilyen lehet a BMW saját töltőállomása

2014.05.11. 13:44

A BMW egyre nagyobb erővel van jelen az elektromos autók piacán. Az i3 és az i8 mellé hamarosan jöhet az i9, az i-család luxus sportautója. Épp ideje elgondolkozni egy saját töltőállomáson.

A Tesla Supercharger nevű töltőállomásaival megmutatta, miként érdemes kiszolgálni az elektromos autós ügyfelek igényeit. Aki ma prémiummárkaként villanyautós ambíciókkal bír, az nem maradhat le Elon Muskék mögött, és a BMW pár év lemaradásban ugyan, de megpróbálja felvenni a Tesla tempóját. Most éppen a saját töltőállomásuk terveit tették közzé.

A BMW Designworks USA-tól sokféle terméket láttunk már a bobtól a kávéfőzőig. A kaliforniai tervezővállat egyelőre csak egy dizájntanulmányt közölt a BMW villanykútjáról. Ha a forma még nem is végleges, az anyagfelhasználásra érdemes figyelni. A beállót karbonnal és bambusszal képzelik el a Designworks-nél. A bambusz most nagyon trendi a zöld építészetben, a fenntartható fejlődés egyik jelképe, mivel rendkívül gyorsan nő. A karbon pedig egyre nagyon szereppel bír a BMW-nél, már a szériagyártású autóiba is egyre több jut.

A tetőszerkezetbe épített napelempanelekkel a tervezők kicsit túlléptek még a Teslán is, hiszen így a kút nem csak kivesz a rendszerből, hanem használaton kívül be is táplál abba. Már ha a töltőállomások tényleg ilyen elképzelés szerint készülnek majd.