Nagyon sportos lesz az új Civic Type-R

2014.05.14. 17:59

Messze még a nap, amikor pár év szünet után újra kapható lesz a Civic Type-R, de a külseje megismeréséig nem kell a bemutatóig várni. Álca nélkül fotóztak egy tesztpéldányt.

Régóta várjuk. Láttuk már a koncepciót Genfben, az álcázott prototípusokat az utakon, most pedig a Honda nem várat tovább, és megmutatja, milyen lesz az új Type-R. Négy évvel az után, hogy letiltották a gyártását, matt feketében fotózták a legsportosabb Civic jövőre ígért új változatát. Úgy tűnik, a visszatérést sokkal merészebbnek képzelik el, mint anno a harmadik generációt. Az új Type-R az eddigieknél messze sportosabb külsőt kap, ívei nagy rokonságot mutatnak a túraautó-világbajnokságon használt Civicekkel.

2015 egyik legjobban várt újdonságát egy kétliteres négyhengeres hajtja majd, amelynek a leggyengébb változata is 280 lóerős lesz. Hallani 320 lóerős változatról is, amitől már nem lesz messze a 355 lóerős A45 AMG se. A Civic Type-R valódi ellenfele azonban nem a kis Mercedes lesz, hanem a Seat Leon Cupra. Kettőjük nagy presztizsharcának helyszíne a Nordschleife lesz, ahol jelenleg a Leoné az elsőkerék-hajtású autók rekordja 7:58-cal. Ezt valószínű még a hivatalos bemutató előtt megpróbálják megdönteni a japánok. Annak birtokában mégiscsak könnyebb lenne visszavezetni a piacra a Type-R-t.