Óriási végkieléítések az Opelnél

2014.05.17. 09:54

Kiadós, átlag 110 ezer eurós végkielégítéssel távozhatnak az Opel bochumi üzeméből az elbocsátott dolgozók az év végén.

Az Opel a legutóbbi eladási sikerei ellenére kitart bochumi üzeme bezárása mellett, ám úgy tűnik, ez már pusztán a végkielégítések miatt sem lesz olcsó. A leépítés 551,8 millió euró (163 milliárd forint) költséggel jár majd, ami az elbocsátani tervezett dolgozók számával elosztva fejenként több mint 160 ezer euró (47 millió forint). Ugyanakkor az elbocsátott dolgozók fejenként átlag csak mintegy 110 ezer euró (32 milli forint) végkielégítést kapnak, a fennmaradó összeget egyebek között a korai nyugdíjazás pénzügyi feltételeinek rendezésére és egyéb hasonló kiadásokra fordítja az Opel. Az összegekről a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint az Adam Opel AG igazgatótanácsának március végi ülésén született döntés, de a konszern szóvivője nem erősítette meg a FAZ értesülését.

A bochumi gyár bezárásával 3300 munkahely szűnik meg az év végén. Az elbocsátás költségei mellett a termelőeszközök áttelepítésének költségeivel is számolnia kell az Opelnek. A Bochumban gyártott Zafira gyártósora Rüsselsheimbe kerül át.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.