2014.05.24. 12:36

Megvadított Yetivel készül az idei ausztriai Wörthersee Tourra a Skoda. Ez a rendezvény évek óta az egyik legjelentősebb németautós tuningprogram, melyből a Volkswagen-konszern tagjaként a cseh márka sem maradhat ki.

A kifejezetten erre az alkalomra készített szabadidőautó elsősorban külsőleg változott meg. Az első lökhárítóba hatalmas légbeömlők kerültek, emellett szélesítéseket és terepes gumikat is kapott a Yeti. A matt szürke fényezést citromsárga tetővel és felnikkel próbálták izgalmasabbá tenni. Az Xtreme nevet viselő koncepció így első ránézésre valóban jóval durvább lett az alapmodellnél. A külsőhöz hasonlóan a beltér sem maradt változatlan. Kifejezetten ehhez a modellhez készültek a Recaro ülések, melyekhez négypontos biztonsági öv is tartozik.

Műszakilag persze túl nagy újdonságot nem kapunk. Az 1,8 literes, négyhengeres TSI turbómotor és az összkerékhajtás párosa már ismerős lehet. Ehhez ezúttal hatgangos DSG váltót társítottak. Így a 0-100 km/h-s gyorsuláshoz kilenc másodpercre van szükség, a végsebesség pedig 192 km/h. A megállásról az Octavia RS fékei gondoskodnak.

A Wörthersee Toru május 28-án kezdődik. A Skoda pedig nem csupán ezzel az egy tanulmánnyal próbálja majd felkelteni a figyelmet: a Citigo nyitott változatát, a CitiJet koncepciót is kiállítják majd a Wörthi-tónál.