Egy Nissan, ami mindent visz?

2014.05.24. 14:55

Az Audi egyeduralmának vetne véget a Nissan. A japánok ugyanis a 2015-ös Le Mans-i huszonnégy órás verseny első helyére pályáznak legújabb gépükkel, melyet GT-R LM Nismo névre kereszteltek. Igaz, az utcai GT-R-hez aligha lesz túl sok köze.

Az LMP1-es csúcskategória egyeduralkodója már évek óta az Audi - a németek már négy esztendeje nem találtak legyőzőre. Ezúttal ráadásul beszáll a Porsche is, amely a Volkswagen-csoporton belüli háziversenyt gerjeszthet. Kettejük csatájába rondítana tehát bele a Nissan, ha valóban sikerül ütőképes autóval előrukkolniuk a jövő évi versenyig.

Egy esetleges 2015-ös sikerhez azonban rengeteg tapasztalatra is szükségük lesz. Ezt a villanypélónak is csúfolt ZEOD RC-vel gyűjthetik majd be, idén ugyanis versenyen kívül köröznek majd Le Mans-ban. Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor jövőre nem csupán Le Mans-ban, hanem a teljes Le Mans Series versenysorozatban láthatjuk majd a Nissan versenyautóját. Ehhez persze majd egy ütőképes versenyzőgárdára is szükség lesz.

A névválasztás egyébként nem véletlen: a GT-R egyrészt jól csengő névnek számít a sportos autók kedvelőinek körében, így könnyebben ráirányíthatják a figyelmet a versenyautóra. Ez a folyamat pedig visszafelé is kedvezhet a Nissannak, ugyanis hamarosan érkezik az új GT-R, az R36, mely hibrid hajtásláncot kap majd.