2014.05.24. 09:06

Kétüléses roadsterről rántotta le a leplet a Mini. Az egyelőre csak tanulmányként létező modell bemutatójának a Concorso d'Eleganza Villa d'Este adott helyet, ahol a BMW korábban a Vision Future Luxury koncepciót is felfedte.

A Mini Superleggera Vision megtervezéséhez olasz segítséget is igénybe vettek: az elsősorban átépítéseiről ismert Carozzeria Touring Superleggera volt a partner. Az elsődleges szempontok között szerepelt a minimalista dizájn, amelyhez többnyire sikerült is tartaniuk magukat. A Minikre jellemző első lámpákat megtartották, a karosszéria pedig letisztult, egyszerű vonalvezetésű.

Belül prémium bőrkárpit fogadja a vezetőt és utasát. A sofőr előtt egyetlen, nagy kerek műszert helyeztek el, a navigációs képernyő és az analóg óra pedig az alumíniummal borított műszerfal közepén kapott helyet. Az összkép Adrian van Hooydonk, a BMW vezető formatervezője szerint egy vérbeli brit roadster, olasz stílusjegyekkel keverve.

A műszaki adatokról szinte semmit nem hozott nyilvánosságra a gyártó, azt azonban már tudni lehet, hogy elektromos hajtást álmodtak meg a Superleggera Visionbe. Kérdés, hogy az autó valamilyen formában gyártásba kerülhet-e – ha ez meg is történik, a legvalószínűbb megoldás egy limitált széria lehet.