Angol autógyár eladó, F1-es csapattal

2014.05.26. 14:39

Egyelőre csupán a maláj lapok értesüléseire hagyatkozhatunk, ezek szerint viszont már az is tudható, hogy Tony Fernandes, a Caterham tulajdonosa mennyit kérne a sportkocsigyárért, a fejlesztőközpontért és a Formula 1-es csapatért.

Az eladás híre nyilván összefüggésben van azzal a hírrel, hogy a Caterham nagy boltja kútba esett: a Renault mégsem a brit céggel készítteti majdani sportkocsiját, az Alpine-t. Pedig ez hosszú ideig hozott volna stabil bevételt a Caterham számára, és egyben megteremtette volna az anyagi hátteret a kínálat korszerűsítéséhez. A Renault és a Caterham között azonban túl sok volt a nézeteltérés a két vállalat méreteinek és filozófiájának különbözősége miatt, és persze mert az angol tervezők munkája megbukott a Renault vásárló-tesztjén – legalábbis így hírlik.

Úgy hallani, a Caterham csoportért a tulajdonosa most 589 millió dollárnak megfelelő összeget kérne. Maga Fernandes egyelőre nem kommentálta a hírt, de érdekes volna tudni, hogy valójában ér-e ennyit a brit sportkocsigyár és a csúcstechnikát alkalmazó versenyrészleg, vagy sem.