Hússzoros igény a Mustangokra

2014.05.31. 18:07

Sokszoros túljelentkezéssel fogadták Európában az új Ford Mustangot. Az előrendelést a május 24-i labdarúgó Bajnokok Ligája-döntővel egy időben nyitották meg (a Ford ugyanis évek óta támogatója a sorozatnak). Az ötszáz darabos első szállítmány harminc másodperc alatt elkelt.

Sőt, nem csupán elkelt, több ezren le is csúsztak róla: a félezer sportautóra ugyanis 9300-an pályáztak. A leggyorsabban regisztrálók türelmetlenül frissítgethetik e-mail fiókjukat, a Ford ugyanis elektronikusan igazolja vissza a megrendeléseket. Ezt követően a helyi márkakereskedésben egyeztethetik majd az igényeket, és összeállíthatják a megfelelő Mustangot.

A motorpalettán a V6-os és V8-as mellett ott van az új, 2,3 literes Ecoboost négyhengeres is. Kérdés, hogy mennyire lesz majd népszerű ez a változat, mert bár a maga 309 lóerejével közel sem mondható gyengének, de azt az érzést, amit sokan az amerikai autókban keresnek, kétségkívül az ötliteres, hátborzongató hangú V8-as adja legjobban vissza. Erőben természetesen itt sincs hiány: a nyolchengeresből 426 lóerőt préseltek ki.

Az első ötszáz európai Mustangon húsz ország osztozik majd. Aki pedig ezúttal lemaradt, kénytelen lesz türelemmel várni a maga sorára.