Az utolsó vagány Mitsubishi?

2014.06.03. 06:16

A Mitsubishinél módszeresen kiirtottak mindent, ami miatt figyelemre méltó volt a márka. Nincsenek már rali- és tereprali-versenygépeik, sőt, az Evo X az utolsó a Lancer alapú utcai sportmodellek közül is. Ez azonban nem jelenti, hogy a japán tervezőknek ne volna elképzelésük arról, mivel lehetne újra elkápráztatni a közönséget.

Az XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo Concept a japán gyártó virtuális sportkocsija a Gran Turismo 6 konzoljátékhoz – hasonló a Red Bull, a Mercedes, a BMW vagy épp a VW képzelt sportmodelljéhez. Bár itt minden csak a képzelet szüleménye, itt is nyomatják a megszokott villany-bullshitet: a PHEV azt jelenti, hogy hibrid hajtáslánc kerülne az autóba, mármint ha megvalósulna – az Evolution pedig arra utal, hogy az Evo sorozat következő tagja lehetne. Korábban azt is mondta a Mitsubishi vezetése, hogy lesz következő Evo, méghozzá hibrid hajtáslánccal, de aztán lemondtak erről a tervről – nem lehetetlen, hogy a GT6-hoz kiadásra kerülő fantázia-autó pont a füstbe ment Evo projekten alapul.

Valószínű, hogy a játékban ez a típus is nagyon gyors lesz, akár az összes többi virtuális gyártmány, ám gyártásba aligha kerül. Ahogy most kinéz, a Mitsubishi egyelőre olyan autókat terveztet a mérnökeivel, amelyeket nagy tételben adhat el Kínában és más kelet-ázsiai országokban: készítettek egyszerű városi kisautót és Dacia Logan méretű kis szedánt, de dolgoznak az L200 pick-up utódján is. Ám úgy tűnik, sportos rétegmodellek egy darabig biztosan nem szerepelnek majd a kínálatban.