Nagy leleplezésre készül a Nissan

2014.06.03. 14:12

Ha lehet, még fontosabb a június 11-ére ígért modell, mint a Pulsar, amellyel az alsó középkategóriába tér vissza a japán márka.

Bár egyelőre csak fehér vászonnal letakarva látható az új modell, nem kell hozzá sok megfigyelőkészség, hogy rájöjjünk, mi is rejtőzik a drapéria alatt. Az arányok és az a néhány átsejlő részlet elárulja, hogy egy pick-upról van szó – jó eséllyel a sikeres Navara típus közvetlen utódjáról. A lepedő persze a legtöbb részletét eltakarja, de annyi azért sejthető, hogy ugyanúgy erőteljes gömbölyödésen megy keresztül, mint korábban a Qashqai vagy az X-trail.

Bár Eupában nincs nagyon nagy jelentősége, az egytonnás pick-up mégis nagyon fontos a Nissan számára, hisz hatalmas piacok vannak, ahol szinte csak ilyen fazonú modelleket lehet eladni. A japán cég pedig most épp az egyik legöregebb modellt kínálja a piacon, hisz az aktuális Navara 2004 óta van piacon.

Ez változik meg június 11-én az új generáció bemutatásával, amely ismét erős riválisa lehet az olyan újabb modelleknek, mint a Ford Ranger vagy a VW Amarok.