Rossz kormányszervóval is a top 10-ben

2014.06.07. 17:44

Sikeresen zárta a túraautó-világbajnokság moszkvai versenyének időmérő edzését Michelisz Norbert. A magyar hondás egy visszatérő szervohiba ellenére nyolcadik lett, ami a harmadik helyet jelenti számára a fordított rajtos második futamon.

Folyamatosan száradó pályán zajlott az idei túraautó-világbajnokság hatodik fordulójának időmérőedzése Moszkvában. A kvalifikáció első szekciójához a Hondák alkalmazkodtak a legjobban: Tarquini első, Monteiro második, Michelisz az ötödik helyről várta a Q2-őt.

Az edzés középső szekciójában Norbit végig a Honda hibás kormányszervója hátráltatta. Moszkvában a szokottnál is szorosabb volt a mezőny, a Q2-ben az első hét versenyző egy másodpercen belül zárt, így a top tíz sem tűnt biztosnak. Michelisz azonban 1,169 másodpercet kapott Lopeztől, ami a nyolcadik helyre volt elég a kvalifikáción. Ez egyben azt is jelenti, hogy a második futamon Hugo Valente és Quing Hua Ma mögött a harmadik helyről indulhat.

A Q3-ban is Lopez volt a leggyorsabb, aki így idén harmadik alkalommal szerezte meg a pole-t. Közé és Loeb közé Tarquini és Monteiro fért be a második és harmadik helyen. Muller meglepetésre nem került be a Q3-ba sem. Hatodik helye az értékes ötödik rajtpozíciót jelenti számára a második rajtnál.

Fotó: fiawtcc.com