Martini-Porschék, utcára

2014.06.11. 15:29

A hét végén visszatér a Porsche Le Mans-ba, és ennek örömére a 911-esből is készül egy kis sorozat, amelyet kifejezetten a verseny-legenda emlékére készítettek.

A 911 S Martini Racing Edition a régmúlt Porsche versenyautóit hivatott felidézni. Igazság szerint nem tudni, miért épp ezt a szponzorfestést választották, elvégre akadt ennél jellegzetesebb színkombináció – például a Gulf narancs-kékje, vagy az egyik cigarettamárka fehér-arany-kékje – de az kétségtelen, hogy a végeredmény igazán látványos. Pedig nem is csináltak mást, csak végighúzták a jellegzetes világoskék-sötétkék-vörös csíkozást az autó hossztengelye mentén. Ez a sáv szinte bármin jól mutat, de a Porsche hagyományosan fehér alapon használta, ezért is meglepő, hogy az utcai Martini-Porschéből készül fekete is.

A fényezésen túl csupán a felszerelés-csomagok kombinációja különbözteti meg a Martini változatot a közönséges 911 S-től. Automatikusan kerül rá Aero Cup kit, és PDK dupla kuplungos váltóval, illetve Sport Chrono és Sport Design csomagok járnak hozzá. A motorja is a gyári, bár 400 lóerő már pályán sem tűnik kevésnek.