Evoque Kínából, féláron

2014.06.14. 06:50

Ha valaki nem tudja a legkisebb részletekig felidézni Range Rover Evoque-ot, akkor könnyen elhihet a Landwind E32-ről, hogy ez az. Egyedül a jel árulja el, hogy itt nincs rendben valami.

Régen láttunk már ennyire pofátlan másolatot a kínaiaktól, mint ez. Nincsenek eltúlozva az ívek, nem kisebb a kereke, és nincs egyedi hűtőrácsa sem. Profi másolat. Talán még a színe is pontosan megegyezik a Range palettán választható fehérrel. A minőség persze nem jön vissza a képeken, és mint tudjuk, a másolatoknál ez szokott lenni a gyenge pont. Az Evoque-nak pedig ez az erőssége.

Meglepően modern a technika is. Igaz, csak egyféle benzines lesz, de az korszerű. Négyhengeres, kétliteres, turbós, 190 lóerővel és 250 newtonméterrel. Váltóból lesz kézi és automata is. Előbbi hatsebességes, utóbbi nyolc.

Egy valamiben viszont mindenképp jobb az E32 mint az Evoque, az árában. Az ugyanis mindössze 120 ezer jen, ami kevesebb mint 4,5 millió forint. Az Evouque itthon 10,8 milliótól indul.

Arra persze nincs sok esély, hogy Európában valaha egymás mellett látnánk az Evoque-ot és az E32-t, hiszen egy ilyen szintű másolatot rögtön bezúznának a hatóságok.