Valahogy így néz majd ki a Bentley SUV-ja

2014.06.14. 16:04

Három hete még egy Audi Q7 formái alatt megbújva járta az utakat a Bentley első terepjárójának prototípusa. A két éven belül érkező prémium-SUV a legfrissebb kémfotókon kicsit többet mutat magából, de minden részletét még nem fedi fel.

Bár a nevét még nem tudni, meglepően sok információ ismert már a Bentley SUV-járól. Az már korábban eldőlt, hogy a képeken látott autó szériaérett utóda nem csak a gyár első SUV-ja, de a márka első benzin-elektromos hibridje lesz egyben. Természetes a hibrid csak egy opció, várhatóan kapható lesz V8-as és W12-es hajtással is.

Úgy hírlik, az ára kevéssel ötvenmillió forintról indul majd, azaz lényegesen drágább lesz a konszern másik prémium városi terepjárójánál, a Porsche Cayenne-nél. A két autó egyébiránt közös platformra épül majd, ahogy a következő Q7-es és Volkswagen Touareg is velük osztozik majd az alapokon. A képen látottakból kár lenne messze menő következtetéseket levonni a várható formával kapcsolatban, de a végső összkép mindenképp hasonló lesz.

A SUV bemutatója a jövő évi Frankfurti Autószalonra várható, a termelés és a forgalmazás pedig valamikor 2016-ban indul. A Bentley-nek nagyon fontos lesz, hogy jól szerepeljen a számára új szegmensben. A vezetőség nagyon optimista, elvárásaik szerint 50-70 százalékkal növelhetik vele az eladásaikat. A prémium SUV-ok versenye csak most kezdődik igazán, 2018-ra ugyanis a Rolls-Royce is készül egy városi terepjáróval, és addigra talán már a Lamborghini is kijön az Urusszal, ami a VW-s rokonság révén – a Cayenne-hez hasonlóan – a Bentley rokona lesz.