Álca nélkül a luxus-Juke

2014.06.15. 15:02

A Nissan luxusmárkája, az Infiniti alig néhány nappal ezelőtt tett közzé néhány részletfotót hamarosan érkező hobbiterepjárójáról, a Juke-ra épülő ESQ-ról. Bár a japánok egyelőre nem akarták teljesen felfedni újdonságukat, a kémfotósok elől azonban nem sikerült elbújniuk.

Ahogy az már a teaserek alapján is egyértelműnek tűnt, a gyáriak nem sokat változtattak a karosszérián, inkább csak kisebb módosításokkal próbálták meg felfrissíteni a Juke-ot. A belteret is túldíszítették kissé, amivel Európában már talán picit ízléstelennek tűnik, a kínai piacot azonban így próbálják meghódítani.

Műszakilag a Juke Nismóval egyezik majd meg az ESQ, tehát 1,6 literes négyhengeres kerül az orrába, 200 lóerővel és 250 newtonméteres nyomatékkal. Ehhez CVT fokozatmentes automata váltó, és összkerékhajtás kapcsolódik. Összességében tehát egy átcímkézett csúcs-Juke-nak felel meg az Infiniti SUV-ja.

A hivatalos bemutató időpontja még nem ismert, az azonban biztosnak tűnik, hogy az idei év vége előtt már a forgalmazást is megkezdik. Az autót a Dongfeng-Nissan közös gyártósorán szerelik majd össze Kínában. Kérdés, hogy a helyi piacon kívül hova szállítanak még belőle – Európa várhatóan kimarad.