2014.06.16. 06:30

Többfelé is forgalomkorlátozásokra, fennakadásokra lehet számítani Budapesten, a Szabadság napi ünnepi rendezvények miatt. Reggel fél kilenc és fél tíz között koszorúzás miatt lezárják a Vértanúk terét, 11 óra és dél között pedig az Új Köztemető környékén lehetnek korlátozások. Az Andrássy út 12.30-tól bizonytalan ideig nem lesz járható a Kodály körönd és az Oktogon között.

Délután kettőtől négyig érdemes elkerülni a Gundel Károly utat is, este nyolctól tízig pedig az Apáczai Csere János utcában és a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Lánchíd közötti szakaszán korlátozzák a forgalmat. A Hősök terén tartandó koncertek miatt 16 órától kedden hajnali 4.15-ig lezárják a Dózsa György út Podmaniczky utca és Ajtósi Dürer sor közötti részét, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és a Kodály körönd között.

A BKK a lezárások miatt azt tanácsolja az autósoknak, hogy a belvárosban való közlekedéshez hétfőn válasszák inkább a tömegközlekedés kötöttpályás járatait, a kifelé autózóknak pedig a pesti alsó rakpart, a Váci út, valamint az M0-s körgyűrű használatát ajánlják.