Képeken a legújabb Ferrari

2014.06.20. 16:07

A Ferrari nem csak a gazdagabbak számára készít sportkocsikat ezresével, vagy a nagyon gazdagok számára százasával, de a képtelenül, elvetemülten gazdagok számára is gyártanak egyedi gépeket, millió eurós nagyságrendű áron, egyéni kívánságok szerint. Készült már autó Eric Clapton, és más dúsgazdag gyűjtők számára is. Valószínűleg az F12 TRS is egy ilyen autó, amelyet a nyilvánosságnak egyelőre nem mutattak meg, de a leendő tulajdonosnak már igen. És valaki készített róla néhány elég gyenge minőségű lesifotót.

Annyira azért jól sikerültek a képek, hogy kivehetőek legyenek a részletek. Látszik például, hogy eltüntették a szériamodell oldalán futó vaskos hokiütő-formát, hátul viszont erőteljesebben jelentkeznek az omega-szerű él, amely a sorozatgyártmányt is jellemzi. A TRS nyitott modell, méghozzá alacsony, egy vonallal levágott tetővel és határozott speedster-púpokkal a két ülés mögött. Az orr-részt is teljesen átalakították: alul egyetlen hatalmas légbeömlőt alakítottak ki – az itt átvezetett levegő egy részét pedig oldalt vezetik ki. Érdekes, hogy az új forma stílusában nem is tér el nagyon az F12-esétől, viszont egyértelműen sokkal radikálisabb annál.

A műszaki tartalomról keveset tudni, bár egyes források szerint a 740 lóerős V12-es benzinmotor mellé beépítették a LaFerrari elektromo segédhajtását is, így rövid időre a TRS hátsó kerekein is megjelenhet több mint 900 lóerő teljesítmény. Egyelőre nem tudni, hogy az új Ferrarit egyáltalán megmutatják-e a közönségnek – nem törvényszerű, nyilván a megrendelő szándékától is függ – de az alapján, amit a két gyenge minőségű képen látni, kár lenne, ha többet nem találkoznánk vele.