Majdnem-Porsche a hollandoktól

2014.06.22. 14:07

Nyilvánosságra hozta az első hivatalos fotósorozatot készülő sportkocsijáról a Carice Motors. A kis holland gyártónak az MK1 lesz története első modellje, így a formatervet sem bízhatták a véletlenre: a Porsche 356-ig nyúltak vissza.

Az apró roadster műanyag karosszériát kapott, mellyel állítólag mindössze 350 kilogrammot nyom – ebbe pedig már az akkumulátorcsomagot is beleszámolták. A Carice újdonsága ugyanis elektromos lesz – igaz, teljesítménye alapján aligha lesz a Tesla riválisa, hiszen kétféle változatban, 20 és 54 lóerővel kínálják majd. Felárért a hatótávot megnövelő, kisköbcentis benzinmotor is kérhető kiegészítésként.

Belül fakormány, fém műszerfal és bőrülések erősítik a klasszikus stílust. Emellett az analóg műszerek és a kezelőszervek kialakításánál is figyeltek arra, hogy illeszkedjenek az autóhoz. A végeredmény egészen jól sikerült, az autó valóban az 1950-es, 1960-as évek hangulatát idézi, miközben műszaki megoldásai megfelelnek a 21. század lehetőségeinek.

Az MK1-et kézzel szerelik össze, egy-egy példány elkészítése három hónapot vesz igénybe. Igaz, túl sokat nem is gyártanak belőle: mindössze tíz darabot terveznek, és azt sem tudni, hogy ezekből jut-e majd Hollandián kívülre is. Bár olcsónak egyáltalán nem nevezhető, a 26620 eurós (8,1 millió forintos) ár egy ilyen kisszériás autónál nem mondható túlzásnak sem.