2014.06.22. 13:37

Rajtpozícióját megtartva a hetedik helyen végzett a Spa Francorchamps-i versenyhétvége első futamán Michelisz Norbert. A belga pályára kilenc év után tért vissza a túraautó-világbajnokság mezőnye, melyből a Citroënek ezúttal is kiemelkednek.

A futamot ugyanis a francia címvédő, Yvan Muller nyerte meg, mögötte másodikként két márkatársa, az argentin José Maria Lopez és a francia Sebastien Loeb zártak. A dobogósok mögé két Chevrolet fért oda, Morbidelli és Coronel maga mögé utasította a Honda Civiceket. Legjobb hondásként egyébként Tiago Monteiro fejezte be a versenyt, Norbi Gabriele Tarquinit megelőzve lett hetedik. Idén először két magyar versenyzőnek szurkolhattunk: Nagy Norbert újoncként egy tavalyi Seat Leonnal huszadikként futott be élete első világbajnoki futamán.

A második versenyt Michelisz kedvezőbb pozícióból, a negyedik helyről várhatja, míg Nagy ugyanúgy a huszonegyedik rajtkockából indulhat, mint az első futamon.

Frissítés: Michelisz Norbi a második versenyen sokáig az ötödik-hatodik helyen állt, végül azonban ismét hetedikként futott be. A dobogó legmagasabb fokára az argentin Lopez állhatott fel, őt Yvan Muller követte. A dobogóra némi meglepetésre ezúttal az egyik chevrolet-s, Coronel fért még fel. Negyedikként a Loeböt is megelőző hondás Monteirót intették le. Nagy Norbert a szintén Seattal versenyző Filippit maga mögé utasítva lett 18.