Videón a Subaru rekordja

2014.06.22. 19:00

Mindössze néhány hete ért véget a világ egyik legkeményebb motorversenye, a Man-szigeti TT. A legendás pályán azonban ezúttal a Subaru is rajthoz állt, méghozzá egy körrekord-kísérlettel. A volán mögé ezúttal is az a Mark Higgins ült be, aki a korábbi csúcsot 2010-ben felállította.

A négy évvel ezelőtti rekordon most több mint fél percet javított, így 19 perc 26 másodperc alatt ért körbe, ezzel azonban nem volt elégedett. Saját bevallása szerint ugyanis olyan hibákat vétett, amelyek több másodpercébe kerültek. Éppen ezrét úgy gondolta, újra nekifut. A második kísérletében már minden bizonnyal kevesebb hiba lehetett, végül ugyanis 19 perc 15 másodperccel zárt.

A 189 km/h-s átlagsebességet a gyári motorral érte el, melyből csak a végsebesség korlátozását iktatták ki. Emellett a rugókat, a lengéscsillapítókat és a kerekeket cserélték ki a WRX-en. Ezzel az eredménnyel ráadásul a versenymotorok között sem szerepelt volna rosszul, a 125-ös kategória jelentős részét maga mögé utasította volna. Igaz, a legmagasabb géposztályban 212 km/h-s átlagot futottak a legjobbak.