Villámgyors Range Rover jön

2014.06.24. 11:38

A Range Rover Sportból eddig is készültek gyors változatok – a csúcsmodellbe 510 lóerős, ötliteres kompresszoros motor kerül – de úgy tűnik, most egy olyan változatot fejlesztenek a britek, amelyre minden eddiginél jobban illeszkedik a típus neve.

A film csak annyit ígér, hogy ez a Range Rover Sport egész más lesz, mint amit eddig ismertünk, de a kép és a hang alapján arra sem nehéz rájönni, miért. A Nürburgringen tesztelt szabadidő-autó villámgyorsan veszi a kanyarokat, szinte karosszériadőlés nélkül, hatalmas felniket és minimális oldalfal-magasságú gumikat visel, a hangja pedig igazán ígéretes mély, kitartó hörgés. Ez egy valódi, kemény sportváltozat, nem csupán egy könnyedebb Range Rover.

A pletykák szerint itt is a jól ismert 5 literes, kompresszoros V8-ast alkalmazzák, de azt az 550 lóerős kivitelt, amelyet a Jaguar XKR-S, XFR-S és XJR típusokból ismerhetünk. Ezzel a gyorsulási idő 100 km/h-ra 4,5 másodpercre csökken. Az igazán fontos változtatás azonban nem ez, sokkal inkább a futómű és a fékrendszer átalakítása. Előbbi egy új szoftvert jelent a légrugózás számára, mégis ez az, amitől teljesen más lehet az autó karaktere.

Úgy tudjuk, a Land Rover a hét második felében nyíló Goodwood Festival of Speedre időzítette a bemutatót, ahol rögtön száguldani is láthatja majd a legsportosabb Range Rover Sportot a közönség.